Van Dixhoorn Ontspanningstherapie

Middels de methode Van Dixhoorn leer je spanning te herkennen en los te laten, leer je eenvrije adembeweging te voelen en een diepe vorm van ontspanning te ervaren.
Met deze methode krijg je middelen in handen waarmee jij je eigen (ont)spanning kan regelen via aandacht, houding, bewustwording, mentale voorstelling, beweging en ademhaling. De instructies bestaan uit het maken van kleine bewegingen en waarnemings-oefeningen, deze zijn eenvoudig en sluiten goed aan bij de dagelijkse bewegingen.

Ademtherapie

Ontspanningstherapie is er op gericht de balans in het lichaam weer te herstellen.
Tijdens ontspanningtherapie is er aandacht voor het voelen en creeren van een natuurlijke en ontspannen adembeweging. Deze methode richt zich niet op het corrigeren van een verkeerde ademhaling maar biedt mogelijkheden aan om te voelen hoe het ademen makkelijker en vrijer kan, zonder overmatige inspanning en sturing. Ontspannen ademen heeft een gunstige invloed op het lichamelijk en geestelijk functioneren. Je kunt je hierdoor rustiger en minder gespannen voelen.

AOT is geschikt voor mensen met:

Spanningsgerelateerde problemen: hyperventilatie, gespannenheid, vermoeidheid, hoofdpijn,slaapproblemen,stress en burnout.
Psychische problemen: angst, depressie, fobie, paniek, traumaverwerking.
Functionele problemen van houding, adem, stem en beweging: zoals rug- schouder- en nekklachten, scoliose, verbetering rompbalans, chronische pijn, RSI, whiplash.
Spanningsproblemen met specifieke somatische oorzaak: hart- en long, reuma.